Nezařazené

Vít Masare

Kdy vláda znemožní zemědělcům používat jedy zabíjející vzácné orly?

Na Hodonínsku někdo před pár dny zabil rodinu kriticky ohrožených orlů mořských. Informaci přinesla Česká společnost ornitologická. Použitý jed mají pouze lidé pracující v zemědělské výrobě.

8.5.2020 v 21:36 | Karma článku: 18.53 | Přečteno: 314 | Diskuse

Vít Masare

34 let po Černobylu: 1500 miliard pro český energetický skanzen

Havárie jaderné elektrárny Černobyl z 26. dubna 1986 je jedním z nejtragičtějších momentů lidské historie. Toto neštěstí změnilo vnímání mnoha mýtů kolem jaderné energetiky. Podívejme se na některé z nich dnešním pohledem z Česka.

26.4.2020 v 23:57 | Karma článku: 12.70 | Přečteno: 1147 | Diskuse

Vít Masare

Save People Not Planes: Odkud se bere protežování soukromých aerolinek v Česku?

Není déle možné ignorovat udržitelnost, environmentální, zdravotní, bezpečnostní a klimatická rizika ani zájmy akcionářů ve výše zmínených oblastech. Proč tato doporučení EY nezaznívají v české debatě o státní podpoře aerolinek?

24.4.2020 v 14:18 | Karma článku: 13.00 | Přečteno: 422 |
Počet článků 3 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 627

Autor je od roku 2018 spolupředsedou pražských Zelených.

Dříve působil jako poradce náměstků pražské primátorky pro územní rozvoj nebo mluvčí pražských neziskových organizací zaměřených na rozvoj města.

V letech 2018-2020 byl členem vedení Zelených. Během této doby prosadil celoevropské usnesení European Green Party "TEN-T:Climate Emergency Revision", inicioval kampaně BEZUHLI.CZ, 55miliard pro budoucnost, nebo do luftu? aneb Letiště Praha, nebourat nerozšiřovat, Pusťte kanál Dunaj-Odra-Labe k vodě, nebo petici proti výstavbě plavební komory Praha-Staré Město.

Založil také FB diskuzní skupinu o dění v centru Prahy Praha číslo 1. V roce 2013 šel po vzoru amerického senátora Cory Bookera proti proudu, když se nastěhoval do vylidňujícího se centra Prahy poté, co mu představitelé místní radnice řekli, že jelikož zde nemá trvalé bydliště, nebudou se s ním o rozvoji centra Prahy bavit. Od té doby podporuje otevřenou diskuzi o dění a vývoji centra Prahy zevnitř.

Koordinoval kampaň Zachraňme Františka za záchranu nejstarší nemocnice v Česku před privatizací, kampaň Do práce na kole, první (protihazardní) referendum v centru Prahy nebo Týden pro klima v roce 2019. Velkou radost mu dělá Kampus Hybernská, jehož vzniku pomohl identifikováním lokality.